perjantai 30. syyskuuta 2016

Koulun aloitus ja lähialuematkailua

Tervehdys!

Huh mitkä viikot takana. 19.9., maanantaina alkoi welcome week, ja joka päivä olisi ollut jos jonkinmoista ohjelmaa, kaikissa ei kuitenkaan käyty. Tiistaina (20.9) oli opiskelujen alkuinfo jossa setvittiin kursseja, jotka eivät tosin setviytyneet, ja nyt yli viikkoa myöhemmin eivät ole vieläkään täysin selvät.... Mullahan on siis kotona pääaineena englanti, ja siksi ajattelin että vaikka opevaihdossa olenkin, enkun kurssit täällä vois olla tosi opettavaisia. Saan tehdä niitä, mutta ne on käytännössä lähinnä kirjallisuutta eikä oikein sovi mun aikatauluun, joten nappasin niistä vain yhden. Mun kurssit on siis Teaching Studies 2 (sisältää jokaviikkoisen harjoittelupäivän paikallisessa alakoulussa), Education and culture (joka on vain meille vaihtareille), EdLab joka on jonkintyyppinen kouluympäristön ulkopuolella tapahtuvaan oppimiseen liittyvä projektikurssi ja englannin kirjallisuuden American Spaces, jonka valkkasin vain koska siinä vaikutettiin käsiteltävän mielenkiintoista kirjallisuutta. Teaching Studies on ollut mulla nyt kahdesti, ja kahdessa eri ryhmässä josta kumpikaan ei ollut se mun oikea, ja muut (paitsi EdLab, ilmoittauduin tänään xD) kerran, ja hyvältä vaikuttaa!

             
Uuden ID:n kanssa mielissään                              Paikallista koululounasta...
Muuten aika on mennyt leppoisasti paikasta toiseen juostessa. Koettu on niin eka iltapäivätee kuin eka fish & chips. Ei täällä tule ainakaan tylsää olemaan. Keskiviikkona (21.9) vietettiin neljän muun tytön kanssa päivä Liverpoolissa, ja lauantaina (24.9) Yorkissa. Muut päivät ihan täällä kotikaupungissa tallailtiin katuja ja askelmittari on paukuttanut tällä viikolla joka päivä vähintään 15 kilometriä. Varsinaista urheilua ei ole tullut niinkään harrastettua, mua on piinannut jo nyt viikon verran kurkkukipu jota en uskalla ärsyttää ettei siitä kehkeytyisi sen enempää. Maanantaina (tällä viikolla, eli 26.9) alkoi myös yliopiston ilmaiset liikuntatunnit joten eiköhän siihenkin päästä sitten kiinni pikkuhiljaa, erityisesti perjantaisin järjestettävä naisten itsepuolustuskurssi kiinnostaa :D Sekalaisiin asioihin vielä, ekat vieraat kotoa tulee reilun kahden viikon päästä, kylläpä tää aika rientää täällä..

Richmond tearooms ja iltapäivätee

Sitten tarkemmin Liverpooliin. Tykkäsin tosi paljon, ja aion ehdottomasti mennä uudestaan. Päätin että haluan joka tapauksessa lähteä, vaikka yksinkin, mutta sainkin sitten seuraa ja kivaa oli. Hypättiin junaan (ostettiin liput edellisenä iltapäivänä, Railcardilla 4,60 puntaa menopaluu :D) aamulla ja noin tunnin päästä pois Liverpoolissa Lime Streetin asemalla. Eka suuntana Albert Dock ja meren ihastelu. Olihan se ihan hieno, söpöt ruokavaunut tosin ehkä hienoimpia. Ja oli kyllä makeeta nähdä meri, ja mietin jatkuvasti sitä että siinä jossain Titanic on aikanaan laskettu vesille. Syötiin fish & chipsiä satamassa ja suunnattiin Englannin isoimpaan katedraaliin.

No se kuuluisa

Sen jälkeen vuorossa oli Ye Cracke, reissun oma lemppari. Pubi, jossa John Lennon kävi nuorena poikana. Voi sitä onnellisuutta kun pääsin istumaan sinne ja maistelemaan paikallista olutta. Oli muuten myös eka pubi, jossa kävin. Lisäksi reissuun mahtui yksi epäonninen reissu Anfieldille ja jonkin verran kaupoissa kiertelyä. Ja vihdoin kotimatka. Penny Lane ja Beatles Story jäivät odottamaan seuraavaa kertaa.

Ja se toinen kuuluisa eli Ye Cracke


York puolestaan oli ihastuttava, jotenkin melkein kylän tuntuinen kaupunki, joka tuntui jotenkin pieneltä ja epätodellisen vanhalta, vaikka ei ilmeisesti todellakaan ole pieni. Vanhat rakennukset keskustassa reunustivat toinen toistaan ihanampia pikkukujia, osa melkein kaartuen yläpuolella, tai siltä se ainakin tuntui. Siellä tuntui melkein kuin aika olisi pysähtynyt. Mutta vain melkein, sillä yhdellä isommalla kadulla oli tietenkin kaikki nykyaikaiset kaupat ja härpäkkeet. Tällä kadulla oli käynnissä myös katuruokafestivaali mistä napattiin päivän syötävät. Ehkä isoin "nähtävyys" oli iso kirkko (yllättäen, täällä on niitä aika paljon :D), jota on ilmeisesti kuvattu Englannin kauneimmaksi. Eli aika hyvä kirkkosaldo yhdelle viikolle, isoin ja kaunein! Se oli kuitenkin aika vaikuttava, etenkin kun sitä katseli vanhalta kaupunginmuurilta puutarhan yli. Kovana Downton Abbey fanina täytyy sanoa että sitä näkyä katsellessani Downton tuli auttamatta mieleen. Yorkin parasta antia olivat mielestäni söpöt pikkuputiikit, jollaisia täällä on ehkä vähemmän. Tai no, on täälläkin mutta ne eivät ole samalla lailla keskittyneet yhdelle alueelle, joten en ole ehtinyt vielä seikkailla kaikissa...

Tässä se katedraali joka näyttää Downton Abbeyltä :D


Siellä oli just kaikkia tämmsiä pikkusia söpöjä juttuja !

Ainiin,  York oli aivan extempore reissu ostettiin liput vasta lähtöaamuna, minä itseasiassa vasta junasta. Olin lähdössä (ja moni muukin oli) international societyn retkelle Pohjois-Walesiin mutta retkeä siirrettiin viikolla kovan tuulen takia. Se olisi sitten vuorossa huomenna. Tänään suunnitelmissa ois vielä international burger night, ja sitten nukkumaan. Siispä bye for now lovelies, yritän päivittää Walesin fiilikset ja muuta sunnuntaina tai alkuviikosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti