sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Settling down in Daisy Bank


Moikka moi!

Tällä kertaa kirjoittelen asuntolasta, johon pääsin muuttamaan eilen. Täällä tosiaan tää asunnon saaminen ei oo ihan niin kovin helppoa, tai helpoksi tehtyä, että vähän jo meinasi jännittää, että kuinka käy mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Täällä on ainakin toistaiseksi ihan lämmin, ja vaikka täällä nyt matto onkin niin ehkä siitä selvitään... Kosteaakaan täällä ei ole, mikä on erittäin hyvä asia. Maksoin tästä nyt siis yhteensä 1743 puntaa, eli jotain 109£ per viikko, kallishan se on mutta ei auta. Tänne muuttaminenkaan ei kyllä ollut liian helppoa; maksun tehtyä sivulla sanottiin että pitäisi saada sähköposti, jossa on linkki sellaiseen "welcome" -juttuun, joka pitäisi tehdä. En ikinä saanut tällaista sähköpostia, mutta muilta kuulin, että siinä olevan linkin takaa olisi päässyt varaamaan check-in ajan tänne asuntolaan, ja että tänne ei saisi tulla ilman että on varannut sen ajan. Päätin sitten kuitenkin vain tulla tänne, ja päästivät minut kirjautumaan ihan mukisematta. Mulla on siis oma huone ja kylppäri, ja kolmen muun kanssa jaettu keittiö ja oleskelualue. Ja oon siis yliopiston Daisy Bank asuntolassa!

       
Mun huone

Eilinen ja tämä päivä ovat menneet aikalailla kamoja ostellessa. Siihen muuten kannattaa myös varautua jos tänne tulee vaihtoon, että kaikki ostetaan sitten itse. Kalusteet tässä asuntolassa sentään oli mutta ostin muuten kaikki peitosta lähtien. Onneksi on Primark, josta raahasin eilen mukanani kassikaupalla kamaa. Jostain syystä näiden tavallinen peitto on 135x195cm, ja tavallinen tyyny 48x74, kun Suomessa nää on 150x200 ja 50x60. Kotoa tuodut lakanat ei siis paljoa täällä auttanu :D Täällä on kanssa kauppa jonka nimi on poundland ja sieltä saa kaikkea yhdellä punnalla, joten ostettiin sieltä eilen lusikkapakkauksia yms. Nyt alan pikkuhiljaa olla asettunut tänne, huomenna aamulla saan jo puuroakin kun käytiin tänään ostamassa lautasia :D Huomenna on vielä student unionin IKEA -matka ja siellä olisi tarkoitus käydä, kun paikallisen supermarketin hyllyt olivat tänään jo melko tyhjät kaikesta, eikä mulla ole esimerkiksi yhtään leikkuuveistä täällä (tiiättekö siis semmosta järeämpää kuin ruokailuveitsi.. :D


Mun pikku kylppäri

Mutta muuten täällä on siis todella kivaa! Ihmiset on ihania ja sää on todella suosinut lukuunottamatta tiistain rankkasadetta. Ollaan ehditty katsella jo jonkin verran paikkojakin, ja oltiin itseasiassa opastetulla kävelykierroksella perjantaina. Se oli tosi mielenkiintoinen kun nähtiin nähtävyyksiä ja kuultiin niiden historiasta, juttuja mitä ei olisi ehkä ihan perus opaskirjasta löytynyt. Täällä on esim. Abraham Lincolnin patsas kun sillon sisällissodan aikaan paikalliset oli kirjoittanut sille kirjeen kun tänne ei enää saatu raakapuuvillaa koska kauppasaarto, ja sit se oli jopa vastannut ja sodan jälkeen lähettänyt laivan täynnä ruokaa ja muuta tänne! Kun Manchesterissa tosi moni sai elantonsa puuvillanjalostustehtailta. Ja Abe oli kans joskus sanonut että Manchesterin tehtaat on kuin mehiläispesiä ja nyt tän kaupungin sympoli on mehiläinen (taas, tehdastyöläisjuttuja) ja esim melkein kaikissa roskiksissa on  mehiläisen kuva. Nähtiin myös viktoriaaninen postilaatikko joka oli vaan mennyt vähän vinoon IRA:n pommi-iskussa ysärillä, ja kaikki kirjeet sen sisällä oli säilynyt täysin vaikka paljon taloja ja esim kaikki lasi koko kaupungista tyyliin meni ihan mäsäksi. Ja se John Rylands Library mitä halusin mennä katsomaan... uskomaton! Kannattaa käydä. Ja kaupungintalo on kanssa kunnon Tylypahka.

Manchester City Hall


John Rylands Library




Corn Exchange

Manchester Cathedral

Ihan oma lukunsa on tosiaan ihmiset täällä, kaikki paikalliset on niin mukavia. Olin lähdössä ulos eilen ja mun rapun ulkopuolella oli kolme tyttöä jotka alkoi heti jutella mulle ja kutsuivat mut juhliinsa ja kaikkea. Samoin eilen kun tulin kauppakassien kanssa pihaan kävellen joku poika näki mut ja tarjoutui heti auttamaan. Mulla on kämppiksinä täällä kaksi espanjalaista ja venäläinen, saa nähdä miten yhteiselo alkaa sujua... Mutta ihan ovat varmaan kivoja tyyppejä.

Käytiin yks ilta syömässä China Townissa!

Tänään olisi kai suunnitelmissa tehdä vielä jotain, mutta saa nyt nähdä tehdäänkö oikeasti. Joku pubi erityisesti kiinnostaisi, olut ja fish and chips. Kerroinko muuten, että täällä ei kai oikein tunneta kahvinkeittimiä, vaan enimmäkseen ihmiset juo kai pikakahvia.... Mutta tämmöisiä tunnelmia tältä viikolta, kuulostellaan ensi viikolla lisää :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti