tiistai 6. syyskuuta 2016

6 päivää lähtöön

Tervehdys just sulle siellä ruudun toisella puolella! Täällä kirjoittaa 21-vuotias tytteli Jyväskylän yliopistosta, jonka elämän suurin (so far) seikkailu starttailee aika lailla tasan 140 tunnin päästä. Opiskelen enkun (ja saksan) opeksi, jotenka Englantihan mulle valikoitui sitten aika luonnolliseksi vaihtokohteeksi. Okei, brittikulttuuri kiinnostaa myös ihan simona, ja haluan päästä näkemään onko se tosissaan vaan sitä teen juontia miltä se helposti tv-sarjoissa vaikuttaa.

Mutta siihen pointtiin. Lähden siis vaihtoon ensi maanantaina (12.9.2016) kello 15.30, suuntana ensin Tukholma ja siitä sitten matka jatkuu Manchesteriin. Aika tulisilla hiilillä mennään tässä pikkuhiljaa, tuntuu että to do-lista on varmaan ainakin metrin mittainen vielä, vaikka luulin olevani hyvin valmistautunut. On toki paljon hoidettukin, mutta ainakin tosi paljon dokumentteja pitää vielä tulostella ja skannailla. Tärkeimmät, kuten uusien farkkujen osto ja kampaajalla käynti on kuitenkin jo hoidettu! Jos joku tuleva vaihtari tätä lukee niin kerrottakoon että olin lentojen kanssa kuitenkin ajoissa liikkeellä niin sain SASin yhden välilaskun (siellä Tukholmassa 2h) sisältävän menolennon reilulla 70 eurolla, eli kandee olla ajoissa liikkeellä!

Ostin tätä varten myös matkalaukun, 91 litraa riittää ihan hyvin!


Mun opinahjo tuolla briteissä on Manchester Metropolitan University (MMU), joka ainakin tähän mennessä käydyn yhteydenpidon perusteella vaikuttaa oikein kelpo mestalta. Niillä on vaihtareille mm. semmonen palvelu, että kun ilmoittaa millä lennolla saapuu ja milloin, niin ne lähettää jonkun sua vastaan lentokentälle, ja kuljettaa sitten määränpäähän! En tiiä onko tämmönen käytäntö muuallakin, mut tää oli ainakin musta tosi siistiä! Mun eka määränpää perillä on hostelli josta MMU oli blokkivarannut huoneita ekaksi viikoksi, ennen kuin löytää oman asunnon, ja nyt kun sanoin niin musta tääkin vaikuttaa tosi hyvältä ja järkevältä ratkaisulta! Tämmöset siis esitunnelmat, saa nähdä onko paikanpäällä yhtä hyvät fiilikset tosta koulusta.

Mutta, pidemmittä puheitta, jos jaksoit lukea tänne saakka niin kiitos, ja tervetuloa seuraamaan mun matkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti