perjantai 14. lokakuuta 2016

One month down


Perjantaimoikka!

Keskiviikkona tuli täyteen kuukausi täällä majailua. Tuntuu perin hassulta, samaan aikaan tuntuu, että olisin asunut täällä pidempään ja kuitenkin ihan kuin olisin vasta tullut tänne. Elämä on asettunut aikalailla uomiinsa, reissut ja arki tasapainottavat toisiaan. Ja urheilu on tehnyt paluun, mikä on ihan parasta. Tiistai-iltana olin pelaamassa jalkapalloa ja keskiviikkona illalla nyrkkeilemässä, saa nähdä mitä vielä keksin. Ekat vieraat eli perheeni (moi äiti!)  tulevat sunnuntaina aamulla, ja hädin tuskin maltan odottaa että pääsen esittelemään heille tätä kaunista kotikaupunkiani. Mulla on työnalla postaus viime lauantain reissusta Lake Districtille, se tulee myöhemmin tänään tai huomenna. Tänään oli ehkä paras päivä täällä, näin Prinssi Williamin ja Katen! Mutta nyt kerron vähän tän paikan plussista ja miinuksista!

Kuninkaalliset tänään

+ IHMISET! Kaikki ihmiset on aivan ihania! Olin kuullut etukäteen että täällä käytetään paljon ilmaisua "my dear" yms., mikä on aivan totta. Yhden kurssini opettaja kutsuu meitä "my lovelies", mikä on musta aivan ihanaa! Ihmiset tuntuvat myös neuvovan toisia todella mielellään, monesti tullut tietä kysyttyä ja kaikki aina iloisesti vastaa ja neuvoo vähintään seuraavaan kadunkulmaan. Tänään myös todistin, että monet rakastavat kuninkaallisia yhtä paljon kuin minä itse, mikä on ihanaa!

+ Täällä on todella paljon ihania rakennuksia, rakastan kaupungintaloa ihan erityisesti.

Mutta on meidän koulukin ihan kiva (vasemmalla kuvassa)

+Tietyt jutut on kaupoissa todella paljon halvempia, esim kekseistä on tullut täällä mun heikkous kun 5 isoa, paikan päällä paistettua cookieta saa 70 pencellä <3 Lisäksi, täällä on monesti kaupoissa, jopa ihan pienissä, todella hyvä valikoima!


Joistakin kaupoista löytyy jopa tämmöisiä herkkuja!
+Matkustaminen muihin kaupunkeihin on helppoa, ja jos on ajoissa liikkeellä, myös halpaa!

+Täällä on niin mielenkiintoisia paikkoja! Eilen käytiin baarissa, joka on aikanaan ollut julkinen vessa. Lisäksi, täällä on ainakin ravintola joka on vanhassa pankissa ja näin edelleen.

+Tekeminen ei lopu kesken ihan heti, on teatteria, livemusiikkia, standupia, melkein mitä vaan milloin vaan.

+/- Julkinen liikenne Manchesterissa. Täällä on tosi hyvä julkinen, sillä pääsee todella moneen paikkaan ja bussit menee usein ja näin. Mutta. Täällä on todella paljon ruuhkia. Joka johtaa siihen että bussit myöhästyy. Esim tänään, bussin joka tulee keskustasta tähän mun lähelle (niitä on tietenkin vain yksi) piti tulla 7-10 minuutin välein, mutta odotin sitä 25 minuuttia keskustassa. Sitten niitä tulikin kaksi peräkkäin. Tällä kertaa sentään pääsin kyytiin, sillä ei niihin pääse aina. Ovat joskus liian täynnä, jolloin bussikuski saattaa vaan ajaa pysäkin ohi. Kiireessä en siksi uskalla näihin luottaa, vaan kävelen mieluummin.

MediacityUK

-Katuremontit. Katuja revitään auki samaa tahtia kuin niitä saadaan valmiiksi. Hieman ärsyttävää kun se ruuhkauttaa keskustaa, ja pääkatua eli Oxford Roadia aika pahasti.

-Täällä on aika likaista. Roskiksia on vähän ja ne on aina täynnä, vaikka kyllä mä uskon että niitä yritetään tyhjentää!

-Tuntuu, että asiat ei hoidu täällä yhtä helposti kuin Suomessa. Yliopiston väki vastailee sähköposteihin vähän niin ja näin, ja mun lukujärjestyksessä ei näy vieläkään kaikki mitä pitäisi. Voi tietenkin olla myös vaan yliopistossa vika..


On tässä paikassa enemmän positiivista kuin negatiivista todellakin! Suomesta kaipaan eniten salmiakkia, tai oikeastaan irtokarkkeja! Täällä on tosi huonot karkkivalikoimat, mutta ehkä se on vaan hyvä asia.... Palataan seuraavan kerran (toivon mukaan pian) niiden Lake District -juttujen kanssa!
Tässä vielä minä museossa, paras museo ikinä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti